Gå til hovedindhold

Tecfidera og PML

Spørgsmål

Jeg er en ung mand i midt tyverne, som fik konstateret attakvis remitterende multipel sclerose for ca. 1 år siden. Jeg behandles med præparatet Tecfidera, normal dosis og har efter min læges fortælling helt normale blodprøver generelt, også med hensyn til antallet af hvide blodlegemer.

Jeg har siden diagnose tidspunktet og påbegyndelsen af behandlingen haft svært ved at finde en balance i, hvor opmærksom jeg skal være på symptomer og ikke mindst bivirkninger fra Tecfidera, mere specifikt PML. Jeg kan læse fra Tecfidera indlægssedlen, at man skal være opmærksom på bl.a. "svaghed og synsændringer.." og andre symptomer som sammenfalder med sclerose så som klodsethed og ændret tankegang og hukommelse.

Jeg har i en periode på 1-2 måneder oplevet flere af disse symptomer, men jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal reagerer på det. Jeg har berettet om det til min MS sygeplejerske, som sagde hun ville videreformidle det til min læge, men jeg ved ikke om lægen vil reagerer på det.

Hvordan skal man forholder sig til PML? - Er det 1/10.000 der får det med behandling af Tecfidera, eller er det mere 1-3%, så man godt kan gøre klogt i at være særligt opmærksom på ovenstående symptomer. Jeg tænker selv, at det ville give bedst mening at tale med egen læge om mine bekymringer, men da jeg er gjort bekendt med, at man ikke kan få en samtale med en læge ud over 1-2 gange om året, så derfor kontakter jeg jer med spørgsmålet i denne omgang.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang