Gå til hovedindhold

Testamenter oprettet før 1. januar 2008

Spørgsmål

Konkret spørgsmål: Hvorfor er et testamente der er oprette i 1985 ikke gældende (efter 2007) i 2009?

Eksempel fra virkeligheden:

Efter min fars død var der 3 personer der skulle arve. Barnebarnet skulle arve mest muligt. De 2 andre arvinger skulle alene arve deres tvangsarv. Men ved bobestyrer-mødet (første gang), blev vi stille frit for, at vælge om boet skulle opgøres efter den gamle eller ny arvelov.

Barnebarnet, der skulle havde mest muligt, forlangte, at vi opgjorde boet efter lov, der gav ham mest muligt. Det var altså den nye, fra 200

Jeg selv foreslog, at testamentet burde fortolkes efter den gamle arvelov, idet testamentet er oprettet under den gamle arvelov og hvis min far virkelig havde ønsket at ændre testamentet, havde han haft mulighed for dette.

Bo-bestyrelsen har herefter besluttet af bruge den nye arvelov. Jeg har klaget over denne afgørelse, men fik ikke medhold.

Så er mit spørgsmål: Hvorfor bliver et testamente, der er oprettet i 1985, ikke accepteret som værende gældende efter den gamle arvelov? Testamentet blev jo oprettet med de love og livssyn, der var på daværende tidspunkt.

Så hvorfor kan den der skal arve mest " vælge og vrage" mellem arvelovene, sådan at det giver ham mest muligt?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang