Gå til hovedindhold

Tidlig behandling

Spørgsmål
Jeg har netop, på et privathospital, fået foretaget en rutine-MR-scanning, i forbindelse med udredning af min migræne. Som et bifund ved denne scanning, fandt man 8 stk plaques, der, i form og placering, tyder på sclerose.

Efterfølgende denne scanning, har jeg derfor været til diverse neurofysiologiske test, herunder også øjentest, der alle var normale. Endvidere har jeg fået taget foretaget en rygmarvsbiopsi, som også viste tegn på sclerose.

Jeg har ingen symptomer, ud over eventuel træthed, men det kan vel også begrundes med den naturlige træthed man har som følge af børn og selvstændig virksomhed.

Man læser så meget om vigtigheden i at påbegynde behandling hurtigt. Netop derfor underer det mig at hospitalet alligevel ønsker en ekstra scanning om 3 måneder. Jeg frygter at noget mistes ved denne ventetid.

Hvad mener du? Bør man behandles når man ingen symptomer har, men MR og rygmarv viser tydelige tegn på sclerose?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang