Gå til hovedindhold

Tidlig behandling hos børn

Spørgsmål

Kan diagnosen stilles for tidligt?

Min gode veninde har en datter på 17 år, der i løbet af de sidste halvandet år har haft, hvad der for mig at se, er scleroseattaker. Hun har fået pludselig føleforstyrrelse i den ene side af kropppen og samtidig synsforstyrrelser, der dog hurtigt er taget af - men hvor der efterfølgende er snurren i armene i ugevis.

Min veninde gik med sin datter til praktiserende læge, der over for dem bekræftede deres værste frygt: Det kunne være sclerose.

Datteren blev henvist til neurologisk udredning. Efterfølgende har min veninde dog talt med overlægen, der mildest taget var rasende over, at den praktiserende læge kunne sende en kun 17-årig til udredning for sclerose.

Jeg har selv haft sclerose tæt inde på livet, og har forsøgt at rådgive, så godt jeg kan.

Jeg kan godt se neurologens pointe i, ikke at bekymre et så ungt menneske. Ifølge ham, ville man heller ikke engang medicinere hende, når hun ikke har haft flere attakker.

På den anden side, er det også vigtigt, at hun får besked, hvis symptomerne fortsætter, og det virkelig ER sclerose.

Jeg mener også, at behandling med Copaxone ville kunne nedsætte risikoen for yderlgiere attakker.

Mit spørgsmål lyder vel egentlig: Er det virkelig den stående holdning, at holde så ungt et menneske i uvidenhed så længe som muligt?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang