Gå til hovedindhold

Tidlig behandling ved CIS

Spørgsmål

Jeg er 26 og fik kort før jul diagnosen CIS. Jeg havde et attak på synet sidste sommer i form af synsnervebetændelse, og jeg har plaks på min MR først syv styk og i anden omgang var der kommet en ekstra. Jeg har fået rygmarvsvæskeprøve med blodprøve også, og der er påvist oligoklonalebånd, og ja stort set bare alt det der ikke skulle være der. Jeg har dog ikke fået diagnosen pga tekniske årsager, med man skal have to attakker og alt det der. Jeg er dog i tvivl nu.

Jeg er startet på forebyggende medicin i form af Aubagio, hvilket var ganske fint, i starten. Det er først her efter et par måneder på medicinen, jeg begynder at finde det træls. Det er hvad det er og sådan er medicin jo bare, men fornemmede på min læge da jeg snakkede med ham om opstart på medicinen, at det var totalt valgfrit, om jeg ville starte og han ville hverken anbefale mig det ene eller det andet. Jeg blev dog overtalt kraftigt af min familie og endte altså derfor med at starte på det.

Vil det være totalt forfærdeligt og en dårlig ide at stoppe? Jeg er rimelig overbevist om jeg ved, hvad min trigger var for det attak jeg havde sidste sommer - stress. Derfor føler jeg egentlig, at jeg ville være bedre tilpas ved at droppe medicinen, og så simpelthen bare lytte til min krop fremover. Er det hul i hovedet og dumt, når nu de med rygmarvsvæskeprøven beviste, at jeg simpelthen har sygdommen i kroppen? 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang