Gå til hovedindhold

Tilbehør til 3-hjulede cykler

Spørgsmål

Jeg har, for år tilbage, lånt en 3- hjulet cykel i kommunens hjælpemiddelafdeling. Jeg har nu behov for en cykel, hvor jeg kan have varer fra indkøb.

Da jeg var på Haslev Sclerosecenter, i oktober sidste år, kørte jeg en tur sammen med fysioterapeuten på en "cigar-cykel" fra firmaet Nihola. Denne cykel synes jeg fungerede godt til mig.

Da jeg søgte om at få den cykel jeg har, udskiftet med en som, som jeg beskrev ovenfor, har plads til vareindkøb, så fik jeg imidlertid et afslag. Begrundelsen for afslaget var, at kommunen mener at de har opfyldt mit kørselsbehov.

Det kan være at det lige skal siges, at jeg havde et attak for en måned siden, hvor der var et synsfelt jeg ikke kunne se. Derfor blev jeg frarådet at køre bil. Jeg har senere været til øjenlægen, som sagde at mit syn igen var okay - i hvert fald til til at køre småture i byen. Men da jeg jo ikke ved, om mine problemer med synet kommer igen, cykler jeg mest. Både for min egen og andres skyld.

Mit spørgsmål er nu: Er det mulight at få tilskud til ovennævnte cyklen? Jeg har, som sagt, afprøvet en der var super for mig. Den koster ca. 12-15.000 kr.

Jeg har tidligere søgt invalidebil, men det gik ikke, da jeg gennem PTU blev testet med automatgear, som jeg ikke havde prøvet før, hvorefter jeg så blev sendt ud i trafikken I København, hvor jeg ellers aldrig selv ville færdes alene. Så det gik desværre ikke.

Derfor håber jeg nu på en cykel med mere plads.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang