Gå til hovedindhold

Tilskud til tandbehandling

Spørgsmål

Jeg vil høre, om der er mulighed for at få tilskud til tandbehandling pga. sclerose? Jeg har fået diagnosen i år 2000, og har siden været i medicinsk behandling med først Rebif og siden Tecfidera. I gennem årerne er tænderne blevet dårlige, og jeg har fået krone og rykket flere tænder ud. Jeg har ellers altid haft sunde og stærke tænder - men pludselig begyndte de at danne betændelse under tanden, uden at tanden fejlede noget, flækkede på den forkerte led og generelt blev svagere, hvad jeg tilegner enten sygdommen eller medicinen.

De sidste 2-3 år under Tecfidera har der ikke været forværring i tænderne. Men jeg mangler nu alle kindtænder i undermunden og har kun de 10 forreste. Da jeg så er begyndt at fejlsynke pga. sclerosen, er det ikke helt godt, at jeg ikke kan tygge maden ordentligt. Er der mulighed for at få økonomisk hjælp til evt. en delprotese? Kommunen ser vel på indtægt uden at tage højde for udgifter og gæld - så er der nok ikke de store muligheder for at få hjælp der. Jeg er enlig og arbejder i fleksjob. Får merudgifter på 1200,- om måneden til medicin, håndsrækninger og lignende. Kan jeg søge det som en enkeltudgift under merudgifter?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang