Gå til hovedindhold

Topkateter som bekvemmelighed

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose siden 2000. Jeg er 39 og el-kørestol bruger, jeg bruger hagestyring - armene og benene kan jeg ikke bruge. Indtil nu bliver jeg liftet over på toilettet, det fungerer stadigvæk fint, synes jeg. Udover om natten når jeg skal på toilettet, det tager mange kræfter, da jeg så ikke får sovet.

Jeg tænker meget over om topkateter er en løsning for mig, min blærer fungerer fint, jeg er ikke inkontinens, men er det muligt både at bruge min blære normalt og have topkateter, og så veksle mellem dem? Som det er nu, så planlægger jeg meget, jeg føler mig begrænset i min hverdag, da jeg hele tiden skal hjem for at komme på toilettet. Med et kateter kan jeg sætte mit væskeindtag op, og på den måde skylle blæren bedre igennem. Jeg hoster også en del, og det ville være godt at kunne drikke mere og skylle den slim ud, der står og bobler i halsen.

Hvordan fungerer det, også i forhold til infektioner? Jeg er ikke vant til at få medicin.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang