Gå til hovedindhold

Tør vi flytte sammen

Spørgsmål

Tør vi flytte sammen og gifte os? Min kæreste fik i 2006 konstateret sclerose og tilmed diabetes samme år. Han fik forholdsvis hurtig førtidspension, og har i dag et godt liv i sit eget hus og uden de store udsving i sygdommen. Han døjer med balancen, hvorfor han går til fysioterapi to gange om ugen, og ellers klarer sig selv med en forholdsvis rolig og stabil hverdag.

Jeg får konstateret sclerose i 2011, og kommer året efter i fleksjob på min arbejdsplads, hvor jeg nu har været i 21 år. Jeg arbejder 3 timer hver dag i fire af ugens hverdage. Jeg klarer mig også ganske fint. Det er mest hukommelsen, træthed og koncentrationen, der fylder i min hverdag. Jeg er netop blevet skilt og bor i lejlighed med min datter på 14 år. Min kæreste og jeg har lært hinanden at kende via en sclerose-gruppe på Facebook, og vi er simpelthen så glade for hinanden og fungerer og supplerer hinanden helt fantastisk. Vi bor desværre ret langt fra hinanden, så vi kører mange turer frem og tilbage så ofte, som det overhovedet kan lade sig gøre.

Mit spørgsmål lyder nu - hvis vi gifter os, hvordan vil økonomien så se ud for os? Vil min kæreste ikke automatisk få udbetalt mindre i førtidspension hver måned? Jeg går ud fra, at billedet vil se lige sådan ud, hvis vi blot flyttede sammen i hans hus, om vi var gift eller ej, så vil han vel ved at være samboende med samlever få udbetalt mindre i pension? For at kunne flytte ned til ham, vil jeg jo være nødsaget til at sige mit fleksjob op. Da jeg er på den gamle fleks-ordning, vil jeg vel automatisk så ryge på den nye, og dermed få mindre udbetalt når/hvis jeg fandt mig et nyt job? Hvis jeg ikke fandt mig et job, ville vi så med tiden havne i gensidig forsørgerpligt, om vi var gift eller ej, blot vi bor sammen? Det er så umådelig ærgerligt, hvis økonomien skal spænde ben for vores fuldkomne lykke.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang