Gå til hovedindhold

Træning giver føleforstyrrelser

Spørgsmål

Jeg har skrevet til jer før og været glad for jeres svar, så tak skal I have. Jeg har diagnosen CIS og det ene formodede attack, jeg havde for over et år siden, bestod primært i føleforstyrrelser over det meste af kroppen. Sidenhen er symptomerne heldigvis gået helt væk, og efterfølgende neuro. US samt evoked potentials tests, viste også at mine nerveimpulser atter skulle fungere normalt. Der har heller ikke været nogen sygdomsudvikling at spore på min opfølgende MR-scanning, jeg har stadig de samme tre hvide pletter men ingen nye.

Dog er det som om det blusser op igen, imens og lige efter jeg har trænet. Her får jeg præcis den samme snurren/stikken/kraftesløshed i hænder og fødder igen, hvilket afholder mig fra at træne så hyppigt som jeg gjorde inden - og stadig gerne vil. Min neurolog siger det er uden betydning og at motion er godt; men det er virkelig ubehageligt, at blive mindet om sygdommen og få symptomerne tilbage lige pludselig, for jeg mærker jo overhovedet ikke noget, når jeg ikke har trænet. Mine spørgsmål går på om der er nogen forklaring på dette? Er det noget der kan afhjælpes på en måde som ikke involverer medicin?

Kan det være et symptom på progressiv sclerose, eftersom mit attack for længst er overstået? Kan det være skadeligt at træne, når man har denne diagnose i det hele taget? Jeg træner primært på danse og kampsport-hold, førhen løb jeg også, men er holdt op, da det giver mig de kraftigste/mest langvarige føleforstyrrelser, er der evt. andre sportsformer, der efter jeres erfaring er bedre?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang