Gå til hovedindhold

Træning og kompensation

Spørgsmål

Jeg har tidligere søgt råd hos dig på grund af mine kognitive problemer med: Manglende overblik, glemsomhed over igangværende gøremål, koncentrationsbesvær, sprogproblemer mm.


Dengang anbefalede du mig at jeg skulle have hjælp til at lære at bruge en kalender, for at danne mig et overblik over dagens aktiviteter, og dermed lære at holde fast i de igangværende aktiviteter. Denne hjælp søgte jeg hos kommunen i september og venter stadig på svar. Du konstaterede desuden at nogle af mine kognitive problemer skyldtes stress, hvilket jeg i dag kan se, at du havde ret i.

Nu står jeg i den situation at jeg bliver mere og mere besværet i at tale: Jeg glemmer ord, glemmer deres betydning, vrøvler og bytter rundt på ord. Hvor det tidligere kun var når jeg var træt at dette forkom, så er det nu det meste af døgnet, at jeg roder rundt i det sprogligt (hvilket selvfølgelig generer mig). Det er svært for mig, at gøre mig forståelig når jeg snakker med fremmede, der ikke kender min tankegang og derfor nok heller ikke tør gætte sig frem til, hvad jeg mener.

Du foreslog mig ligeledes tidligere, at jeg skulle begynde at gætte kryds og tværs og læse mere, hvilket jeg også har gjort - jeg synes dog ikke at det har den virkning, som det burde.

Derudover har jeg stadig svært ved at rumme hvad jeg skal stille op ved et pludselig opstået problem. Så ringer jeg til nogen og fortæller om mit problem og så kommer der foreslag, som jeg undrer mig over, at jeg ikke selv tænker på, for det ville jeg helt sikkert have gjort før i tiden.

Mit spørgsmål lyder nu: Er der noget jeg kan gøre, for at hjælpe mig selv med de af mine kognitive problemer der generer mig mest (hvilket vil sige de ovennævnte), udover det jeg allerede gør?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang