Gå til hovedindhold
TemaFysisk træning og scleroseSe hele temaet

Træning, varme og udtrætning

Spørgsmål

Jeg læser rundt omkring på dine besvarelser, og hæfter mig ved ting jeg gerne vil spørge ind til. Jeg har selv MS, fik diagnosen i 2004. Jeg har føleforstyrrelser i nederste del af begge arme og ben og nedsat styrke i venstre ben og venstre arm - en styrke jeg selvfølgelig gerne øge.


Du skriver et sted at: "Der er flere undersøgelser, der viser, at udholdenhedstræning har god effekt, når man har sclerose". Kan jeg få dig til at nævne nogle former for udholdenhedstræning?

Du skriver desuden at: "Kropstemperaturen ikke må stige". Jeg har selv erfaring for at jeg får flere symtomer hvis jeg bliver varm og sveder - kan du forklare hvorfor er det sådan? Og om det er det jeg beskriver, du taler om når du skriver på en sådan måde?

Endelig vil jeg høre hvordan du beskriver "udtrætning"? Det er et begreb/fænomen der tales meget om, og jeg vil gerne vide, om det er noget jeg selv lider af (da det letter kommunikationen med læger og andre behandlere): Min venstre arm er for tiden, på grund af attak, blevet sværre at styre og jeg skal ikke bruge den særligt meget, før musklerne mærkes som hvis man har trænet alt for kraftigt uden at strække ud. Derudover føles det som om det strækker ind i armen, hvis den kommer op i vandret stilling vinkelret ud fra kroppen. Er dette tegn på udtrætning, og kan jeg gøre noget ved det?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang