Gå til hovedindhold

Træthed, klimakterie eller sclerose

Spørgsmål
Ang. sclerosetræthed og kraftige blødninger.
Jeg er 45 år, og har i en længere periode haft meget udsving i min månedlige cyklus. Overgangsalderen er højest sandsynlig ind over.

Spørgsmålet er, når jeg bløder meget kraftigt i en periode - som kan vare op til 10 dage og komme igen en uge efter endt cyklus - mærker jeg sclerosetrætheden enormt, og mine humørsvingninger så som gråd, vrede, magtesløshed og meget negative tanker mere extremt end den vanlige træthed i dagligdagen.

Jeg spiser jern hver dag samt D og B vitamin, fiskeolie og 1 almindelig vitaminpille, derudover tager jeg Modiodal og 10 mg Sipralex. Samt Pinex Kinin eller Ibumetin for uro i benene, afhængig af hvor slemt det er.

Jeg har prøvet på at tale med klinikken om problemet, og da jeg var indlagt i Ry samt min egen læge. Det virker ikke som om at den kvindelig cyklus har været et specielt stort emne i forbindelse med sclerosetræthed, som til tider kan være virkelig invaliderende i forvejen.
Hvad pokker skal jeg gribe og grave i nu, for at hjælpe mig selv?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang