Gå til hovedindhold

Transfedtsyrer

Spørgsmål

Jeg har netop været på et kursus for nydiagnosticerede og interesserer mig meget for kost. I oversigten over ting, der bør undgås, er blandt andet nævnt lam.

Vi har i min famile haft får i mange år (vi slagter lam hvert år og spiser derfor selvsagt meget lammekød). Vi har altid hørt, at lammekød er meget sundt, men har forstået at det indeholder transfedtsyrer. Det er dog det, der hedder ruminante transfedsyrer, som findes i kød og mælk fra drøvtyggere.

Rent kemisk adskiller de sig fra de industrielt fremstillede transfedtsyrer, ved en anden fordeling mellem de forskellige isomerer af fedtsyrer.

Denne gruppe af transfedtsyrer har, i videnskabelige studier, ikke vist negativ effekt på forekomsten af hjerte-kar-sygdomme, men har derimod i flere studier ligefrem tenderet til at have en gunstig virkning.

Er der noget specifik viden om disse transfedtsyrer i forhold til sclerose, eller fraråder man bare lammekødet på grund af ordet ?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang