Gå til hovedindhold

Transversel myelitis - er det bare gamle symptomer

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 31, der som 15-årig fik konstateret transversel myelitis. Jeg blev fuldstændig lam fra maven og ned, men fik følelsen tilbage efter en måneds tid, hvorpå jeg startede genoptræning. Jeg oplevede i årene efter ikke synderlige mén, bortset fra ondt i underbenene, når de blev udsat for kulde eller overanstrengelse. Jeg mærker mine ben konstant (snurren, prikken, spændthed, jag - og boblen, så jeg nogle gange kan blive helt i tvivl om, det mon er noget i blodårene). Især mit venstre ben føles tungt, og så oplever jeg føleforstyrrelser i begge ben - særligt fra midten af underbenene og ud i tæerne. Jeg henvendte mig til min læge i 2014, som sendte mig videre til neurologisk, hvor jeg blev scannet og fik taget rygmarvsprøve igen. Der var heldigvis ikke noget at se.

I de senere år synes jeg, det bliver værre og værre. Især når jeg er mere end almindeligt presset på arbejdet eller lignende, hvor jeg også bilder mig ind, at jeg kan mærke samme symptomer i venstre arm og venstre side af hovedet. Derudover er mine underben ofte helt blålige i huden (særligt når de ikke er i bevægelse), hvortil jeg har fået at vide, at det også sagtens kan være nerverne. Dertil kommer, at jeg simpelthen er så træt hele tiden, uanset hvor meget jeg sørger for at få sovet.  
Er det virkelig bare symptomer fra dengang, der så åbenbart kan forværres med tiden/alderen, eller hvad pokker? 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang