Gå til hovedindhold

Trileptal virker ikke på smerterne

Spørgsmål

I juli i år får jeg diagnosen sclerose efter forskellige symptomer både med mit syn og mine ben. Jeg er blevet MR skannet 2 gange, første gang i juni i forbindelse med udredning af diagnose og 2. gang sidst i august.

Jeg startede på Aubagio i august, som jeg tåler fint. Jeg får også på 4. uge Trileptal, mod de mange smerter jeg har særligt ned af venstre ben og begge fødder. De virker ikke, syntes jeg, og jeg er endnu mere træt om muligt og generelt meget utilpas. Med hensyn til Trileptal, hvad tænker du? Sygeplejerskerne på neurologisk holder fast i, at jeg skal fortsætte og se, men jeg syntes bare, jeg har det rigtig skidt. Det skal siges, at det ikke er jag i benet, men mere konstante smerter og føleforstyrrelser.

I brevet om MR skanningen står der beskrevet nogle af de læsioner der er, og lægen vil komme nærmere ind på det til min 6. måneders kontrol, det vil sige om 4 måneder. Jeg er meget nysgerrig for at få det nærmere forklaret, men jeg kan ikke få fat i lægen, så jeg håber, du måske kan afklare, hvad det betyder. Jeg har forskellige symptomer og kan ikke finde rede i bivirkninger, opblussen i symptomer eller hvad der reelt er læsioner fra sclerosen. Det ville være rart at vide, hvad læsionerne påvirker. Der står bl.a., at jeg har flere læsioner i hjernen, heldigvis stabilt de sidste par måneder. Bl.a. fremhæves en læsion på højsignal ved hjernestammen og læsion ved C3/C4 og th4/th5. Disse 3 læsioner - hvad vedrører det, og hvad kan jeg måske forvente ud fra det?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang