Gå til hovedindhold

Tvivl om behandling

Spørgsmål
Jeg er 37 år gammel og fik for en måned siden beskeden sclerose. Jeg er mor til 3 små børn og er selvfølgelig meget bekymret over fremtiden.
Jeg har forsøgt Avonex  2 gange men med de værste bivirkninger, som fuldstændig slog mig omkuld. Nu har jeg Rebif 44 liggende i køleskabet, og kan ikke rigtig få mig selv til at tage det.
Min historie er at jeg fik betændelse på synsnerven i 2007 - dengang fik jeg en MR skanning, som viste 1 plak. I 2011 får jeg kraftig hovedpine i 14 dage - og jeg får endnu en MR skanning - som nu viser flere plaks. I de mellemliggende år, har jeg haft det godt. Jeg er aktiv og lever et helt normalt liv.

Jeg har fået de resterende undersøgelser, som viser det samme - at jeg har sclerose. I starten var det vigtigt for mig at komme i behandling, fordi jeg kan se det betyder noget i det lange løb? Men nu er jeg i tvivl. Det føles så forkert at skulle stikke sig og få det dårligt, når man ellers går rundt og har det godt.
Jeg fik så drøn ondt i hovedet og de værste rystelser + feber af Avonex. Og jeg blev bange for, om det kunne få sygdommen til at bryde ud?
Jeg kan se, der både findes Rebif 22 og Rebif 44, så hvorfor skal jeg have 44?

Min egentlige bekymring går på om en behandling kan gøre mit liv så elendigt, at det får sygdommen til at blive aktiv. Som du kan høre, er jeg meget bange for bivirkningerne. Jeg er mor i en familie, hvor der er brug for mig. Jeg kan ikke ligge i sengen 3 dage om ugen.
Jeg overvejer Copaxone, kan du sige noget godt om den?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang