Gå til hovedindhold

Tvungen fællesøkonomi ved sammenflytning

Spørgsmål
Grunden til jeg skriver er at jeg - førtidspensionist efter nye regler 2003 - er ved at undersøge økonomien ved samflytning med en dejlig kæreste. Vi har benyttet en revisor, og må sige vi begge sidder med et tungt hjerte pga lovgivningen.

Vi ved godt den lovgivning er lavet med fokus på fællesøkonomi, men hvor mange har det i 2012, og burde vi ikke selv kunne vælge, når vi flytter sammen? Kæresten og jeg ønsker jo som flertallet i dag at have hver vores økonomi - og kun dele fælles udgifter. Dette er utopi, da min økonomi udregnes via hans økonomi. Total fortid - og ikke meget med den moderne tænkning i ligestillingstider.

Det er absolut fair at økonomien er mindre ved at flytte sammen end ved være aleneboende, men jeg føler det er dybt krænkende, at jeg skal forsørges af min kæreste - bare fordi jeg er pensionist og ikke kan arbejde. Vores situation gør det jo heller ikke bedre af, at jeg har en dreng fra et tidligere forhold. Han vokser og får dyre behov - som så forventes at min nye kæreste også skal betale til - ikke fair i 2012. Hvis jeg pressede mig ud i et lille job, vil den indtjening også blive modregnet.  

Jeg kan rolig sige, jeg taler på flere medlemmers vegne, når jeg deler min historie med jer, og vil hjertelig gerne opnå at politikerne kan råbes op. Så denne lovgivning kan ændres. Alene føler jeg ikke at kunne gøre noget, og derfor retter jeg min henvendelse til jer.  

Har I overvejet at gå ind i noget " opråb" til politkerne, jeg tror I kan have en indvirkning på politikerne til at kigge denne gamle forældet lovgivning igennem og opdatere den til et moderne 2012.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang