Gå til hovedindhold

To typer behandling

Spørgsmål

Jeg kom til skade ved et busuheld i september. Lange ventetider m.m. har gjort, at der først nu er udsigt til en egentlig behandling. Efter uheldet er min sclerose progredieret, og jeg fik et piskesmæld. En MR scanning viser, at der mellem 4. og 5. lændehvirvel er en nerve i klemme, hvilket er årsag til smerter og udstråling langs ydersiden af højre lår, knæ, underben og tæer. Jeg har af ortopædkirurgerne fået at vide, at hvis min situation var anderledes, ville man have afhjulpet generne operativt. Nu er der kun konservativ behandling, hvor jeg skal holdes smertefri sammen med fysioterapeutisk behandling.

Jeg får vederlagsfri fysioterapi behandling 30 min. en gang ugentligt - 20 gange sammen med en ekstra bevilling på yderligere 20 gange. Sådan har det været de sidste mange år. Nu siger min fysioterapeut, at hvis jeg vælger den genoptræning, som ortopædkirurgeren anbefaler, kan jeg ikke beholde den vederlagsfri behandling. Jeg mener, at den vederlagsfri behandling gives til min grundlidelse - sclerose, og at genoptræningen er til følgerne af skaden mellem 4. og 5. lændehvirvel fra busuheldet.

Ortopædkirurgeren mener, at det vil tage mellem 3 og 6 måneder før en evt. bedring. Genoptræning gives for en periode på 6 uger. Herefter kan jeg så selv betale for yderligere fysioterapeutisk behandling, hvis det er nødvendigt. Har jeg ret i, at begge behandlinger skal gives samtidig? 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang