Gå til hovedindhold

Udelukker normal MR-scanning sclerose

Spørgsmål
Til oktober er det tre år siden jeg mærkede hvad der, for mig, kunne være de første symptomer på sclerose. Disse er blever gradvist flere med tiden.

Jeg fik MR-scannet hjerne og rygmarv i maj måned, hvilket er anden gang på 12 måneder. Begge scanninger viste normale forhold. Fik i øvrigt også foretaget en lumbalpunktur for 12 måneder siden, som viste normale forhold. Da jeg så her i maj måned var til neurolog, skrev han at han ville foretage MR-scanning for at udelukke demyeliniseret sygdom.

Jeg har efterfølgende tænkt over hvordan han kan skrive sådan - for man kan vel ikke udelukke sclerose ved MR-scanning? Eller er det fordi, at det var scanning nr. 2 på 12 måneder.

Et andet spørgsmål er, om det er rigitgt at jo flere symptomer man har, jo mindre risiko er der for sclerose, hvis scanning ikke viser læsioner på hjerne og rygmarv?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang