Gå til hovedindhold

Udskiftning af amalgamfyldninger

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 44 år, som for godt et år siden fik konstateret sclerose efter et attack med tre dages hospitalsindlæggelse. Jeg kom mig ret hurtigt med Medrol i 5 dage og efterfølgende behandling med Rebif. Jeg mærker til sclerosen ved at jeg er mere træt og typisk tager en halv times siesta, når jeg kommer hjem fra arbejde, så indtil nu er jeg meget heldig med mit forløb.

Nu kommer vi så til det jeg egentlig gerne vil spørge en tandlæge om. Da jeg gik ud af folkeskolen havde jeg 12 amalgan fyldninger. Jeg har løbende fået flere af dem udskiftet med plast. Efter min MS diagnose har jeg fået en udskiftet i august og har nu 5 tilbage. Tænker I det vil være bedst at få de resterende skiftet ud så hurtigt som muligt, eller er det vigtigere at holde pause indimellem, hvis der altså ikke ligefrem er sprækker i fyldningerne?

Jeg fik lagt en kofferdam sidst, men den slutter jo ikke helt tæt - jeg fik vand i munden. Vil I anbefale at jeg tager aktivt kul inden eller? Det er nok fordi jeg har det så godt, at det fylder så meget for mig med de tænder - jeg er bange for at fremprovokere et attack.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang