Gå til hovedindhold

Urenheder og bakterier i urinen, blærebetændelse og blæretømning med kateter, SIK og RIK

Spørgsmål
Jeg er blevet SIK'et gennem de sidste 25 år, ca. 6 gange dagligt, sterilt, for at undgå flere infektioner da der kommer mange forskellige mennesker og tømmer mig.

Jeg har ofte blærebetændelse, hvorfor jeg er i behandling med Selexid i en uge. Jeg får ellers 1 tablet Nitrofurantion, forebyggende, til sengetid. Min læge siger, at det er det bedste forebyggende mod colibakterier, hvor jeg ellers (på scleroseklinikken) har hørt at det er bedst at skifte præparat hver 3 måned?

Jeg har det sidste stykke tid, desuden, haft en del fnuller og trevler i urinen. Jeg er upåvirket af det, hvor jeg ellers, når jeg har blærebetændelse, bliver meget dårlig med feber, slaphed og samtidig spasticitet. Disse trevler og fnuller, er det noget man kan se hvis urinen sendes til dyrkning og betyder det noget? Kan det være affaldsstoffer? Kan kateteret afgive nogen former for fnuller?

Jeg drikker mellem 2 og 2½ liter væske dagligt, heriblandt 2 glas tranebær.

Jeg har talt med min egen læge om de ting jeg her har beskrevet, men han ved det ikke noget, så derfor skriver jeg til jer.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang