Gå til hovedindhold

Usikker om behandling og præparatvalg

Spørgsmål

Jeg skriver fordi jeg simpelthen er så meget i tvivl omkring påbegyndelse af medicin. Jeg er lige blevet 25 år, og har fået stillet sclerose-diagnosen i november 2013. Jeg har haft to synsnerveattakker i januar og maj sidste år, og har siden haft lidt småsnurren i venstre ben - og har også lidt lermithes - rislen ned ad rygsøjlen, når jeg bøjer hovedet. Dét fik jeg binyrebarkhormon mod, lige da jeg fik diagnosen. Men det er der altså stadig lidt. Jeg er ikke begyndt på medicin endnu - egentlig mest fordi jeg har gået og ventet på tabletten Aubagio, der først kom på markedet her i januar.

Nu har jeg så været inde på Rigshospitalet til en snak omkring de forskellige medicinformer, og er blevet enormt forvirret. Det virker jo lidt som pest eller kolera. Og jeg synes der er mange mulige bivirkninger forbundet med dem alle. Måske mest ved Aubagio. Selvfølgelig er det mere tiltrækkende at tage en pille i stedet for at stikke sig selv, men det er også så nyt et præparat, så jeg ikke ved om "den er testkørt ordentligt". Min neurolog sagde, at jeg jo kan prøve tabletten af først, og se hvad der sker. Men jeg synes ikke, det er noget man "bare gør". Jeg tænker, jeg må se at komme i gang med at tage medicinen, da det lyder som om, at jo hurtigere man påbegynder, jo bedre. Hvad siger I til det. Har jeg travlt med at komme i gang? Jeg ville høre, om I har et foretrukkent præparat, I gerne anbefaler folk? Noget I har bedre erfaringer med end andet? Og hvor meget ved I om den nye Aubagio?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang