Gå til hovedindhold

Uspecifikke hvide pletter - har jeg sclerose

Spørgsmål

Jeg fik i oktober lavet en MR-scanning af hjernen. Der opdages overraskende uspecifikke hvide pletter - i et antal og størrelse, der ikke er alderssvarende (jeg er 36). Lægen ønskede at finde forklaringen - nævnte mulig Primær Progressiv Sclerose. Jeg fik lavet en neurologisk test. Der var noget med mit venstre ben (mere spændstigt, kunne ikke slippe så godt som højre). Fik taget en masse blodprøver - forhøjet homocystein i blodet - får nu tilskud af d-vitamin. Trombocyttallet var minimalt forhøjet men uden betydning (fornemmede at det var vigtigt ift. udredningen). Sidst fik jeg i sidste uge lavet MR-scanning af rygmarven.

Nu afventer jeg, om jeg skal have taget en prøve af rygmarvsvæsken. Er ikke blevet ringet op af lægen endnu, men jeg kan i min journal se, at min sidste scanning er gennemgået. Jeg forstår ikke, hvad der står, men der er ingen sikker medullær patologi eller spinalstenose. Og nu mit spørgsmål: Jeg har ingen symptomer på sclerose (ikke jeg ved af). Kan jeg gå rundt med sclerose uden at have haft symptomer endnu? Kan de hvide pletter på hjernen være andet, når nu blodprøverne ikke viser noget? Mit blodtryk er i øvrigt fint. Kan jeg stadig være heldig, at pletterne ingen betydning har? Ser man indimellem det?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang