Gå til hovedindhold

Uthoff's fænomen i venstre ben

Spørgsmål

Jeg har haft sklerose diagnosen i snart 4 år, og har anvendt Aubagio i 3 af disse med diarré som bivirkning, og derfor ikke har kunnet løbetræne. Jeg skiftede til Tecfidera efter sommerferien 2018, hvorefter diarreen forsvandt, og jeg igen begyndte at løbetræne. Jeg har inden opstart på Aubagio kun løbet op til 5 km. Nu efter sommeren begyndte jeg at løbe de 5 km igen, hvorefter jeg øgede distancen til 7,5 km, som jeg løb 3 gange. Derefter løb jeg 10 km ca. 4 til 5 gange. Jeg lagde mærke til, at jeg efter ca. 9 km begyndte at miste kontrol af min venstre fod.

Min sklerose er mild, og jeg har haft føleforstyrrelser i venstre side som største symptom. Som sagt efter 9 km mister jeg styringen af min venstre fod og bliver platfodet og kan ikke løbe helt normal. Jeg fik efter en løbetur på 12 km smerter og mest ømhed i højre knæhase og sene på højre side af knæet. Efter et par dage hvor jeg knapt kunne gå normalt kontaktede jeg en fysioterapeut, der undersøgte mig og hans vurdering er, at det har noget at gøre med Popliteus senen eller musklen at gøre, selv om jeg ikke har de almindelige symptomer, og hans vurdering af mit knæ viser ikke svagheder, eller andet der er galt med mig. Jeg har nu haft løbepause i 6 uger og ømheden er næsten helt væk, men bliver hurtig provokeret og kommer snigende, hvis jeg løber. Kan det være sklerosen der driller? Er det en almindelig overbelastningsskade hos mennesker med sklerose?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang