Gå til hovedindhold

Vægtøgning og opretholdelse af salt- og væskebalance

Spørgsmål

Jeg er en ung mand på 24, der tager Rebif 3 gange ugentligt. Det har jeg gjort i 4 måneder af det halve år jeg har været diagnosticeret.
Det sidste års tid har jeg tabt mig kraftigt, og det kombineret med en nedsat appetit dagen efter jeg har taget min medicin, gør at min fedtprocent nu er helt nede på 5,3%. Jeg har et ønske om at tage et væsentligt antal kilo på, og jeg vil høre dig om der er noget kost som er overskueligt, som jeg kan fokusere på at indtage, med henblik at tage på, de dage jeg har svært ved at spise meget. Det skal i den sammenhæng nævnes, at min mave ikke bryder sig om lactose.

Mit andet spørgsmål går på, hvorvidt du har nogle råd til, hvordan man bedst holder kroppen i ordentlig salt- og væskebalance, i de perioder hvor ens blærefunktion driller, i et omfang hvor man lader alt det væske ud man indtager efter en halv til en hel time?
Du skal vide, at al den hjælp man får af jer i og omkring foreningen, er helt fantastisk og gør det hele ekstremt meget mere til at holde ud, når man er nydiagnosticeret.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang