Gå til hovedindhold

Vægttab på maven

Spørgsmål

Diatist råd til at tabe vægt på maveregionen.

Svar

Hvis man ønsker at tabe sig, er det helt overordnede råd, at man over en periode indtager mindre energi, end man forbrænder. På den måde vil kroppen begynde at tære på fedtdepoterne. Men det er desværre ikke sådan, at man med en bestemt kost kan målrette et vægttab til et specifikt sted på kroppen som f.eks. maveregionen, også kaldet punkt-slankning. I bund og grund handler det om at få kroppen til at være i energiunderskud.

For at komme i energiunderskud kan man både øge energiforbruget via fysisk aktivitet og nedsætte energiindtaget. Det er selvfølgelig mest effektivt at gøre begge dele. Her er nogle generelle råd, der kan gøre det lettere at spise lidt mindre i hverdagen og dermed mindske energiindtaget:

• Undgå for meget fedt i kosten, da fedt indeholder dobbelt så meget energi per gram som kulhydrater og proteiner, og da fedt samtidig ikke påvirker mæthedsfølelsen særlig meget. Vælg derfor de magre varianter af f.eks. kød- og mejeriprodukter og begræns så vidt muligt fastfood og lignende energirig mad.

• Husk at spise grove grøntsager som f.eks. kål og rodfrugter dagligt. De er fiberrige, har et lille energiindhold, fylder meget på tallerkenen og har en god mæthed. Man skal helst have ca. 300 gram grøntsager og 300 gram frugt dagligt.

• Vælg fuldkornsvarianterne, når du køber brød, pasta og ris, da de mætter mere end de ”lyse varianter”. Kig efter det orange fuldkornsmærke, når du handler.

• Begræns indtaget af slik, kage, is, sodavand og alkohol, da det indeholder meget energi og kun mætter lidt.

• Prøv at spise lidt langsommere end normalt, så mæthedsfølelsen når at indfinde sig, og lad evt. gryderne stå i køkkenet, så det ikke er lige så nemt at tage ekstra portioner.