Gå til hovedindhold

Vægttab ved kostomlægning

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose siden 1996, og har haft flere attakker de sidste 4 år. Jeg har fået bogen "sund mad ved sclerose" udleveret af min sclerosesygeplejerske og forsøger at følge den, så godt som det nu er muligt, når man har en familie at tage hensyn til, og samtidig har problemer med vægten. Jeg har altid haft svært ved at tage på, og har både tabt mig under attakkerne og yderligere, efter jeg har fulgt kostvejledningen for sclerose. Derfor har jeg købt forskellige økologiske olier, såsom solsikke-, raps- og olivenolie, som jeg bla. spiser i cheasy-youghurt med fuldkorn og fibre, samt hælder på min aftensmad.


Jeg vil gerne høre din mening om olieblandingen Udos Choice? Jeg spiser 1 omnimin, 1 Mega-B-complex og 3 eskimo-3 hver morgen. Jeg spiser fisk til aften 1 gang om ugen, og derudover spiser jeg makrel eller tun til frokost 1 - 2 gange om ugen.


Jeg har droppet min sødmælk, (drak sødmælk, for at tage på) og er gået over til minimælk. Er det i orden eller skal jeg helt holde mig fra mælk? Har du derudover et forslag til, hvad jeg kan smøre på mit brød i stedet for smør? Jeg har nemlig problemer med at synke, og så er det svært at spise for tørt mad - især nødder, som det anbefales at spise, hvis man gerne vil tage på.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang