Gå til hovedindhold

Valg af uddannelse

Spørgsmål

Jeg er ved at søge ind på studie. Jeg er dog meget i tvivl om, hvad jeg skal søge, da folk ofte siger til mig, at jeg skal passe på, jeg ikke finder et for hårdt arbejde, da de ikke mener, jeg vil kunne holde til det i længden.

Er 21 år gammel nu, og der er ikke andet end små ting ved sygdommen, der generer mig nu. Da jeg ved, der både er ansat ergoterapeuter og socialrådgivere indenfor den her forening, håber jeg på at kunne få lidt erfaring, om de mener jobbet som socialrådgiver eller ergoterapeut ville være mest egnet til en person med sclerose?

Svar

Valg af uddannelse er vigtigt. Det betyder meget, at man vælger en uddannelse man virkelig "brænder" for.

Du kan af gode grunde ikke vide, hvordan din helbredsmæssige situation udvikler sig. Behandlingsmulighederne i dag er væsentlig forbedret og mange med sclerose har et almindeligt arbejdsliv.

Uddannelserne som både ergoterapeut og socialrådgiver giver mange forskellige jobmuligheder, som forventeligt også vil kunne tilpasses evt. helbredsmæssige ændringer.

Så grundlæggende synes jeg, at du skal vælge en uddannelse, der kan give dig job indenfor det område, hvor du allerhelst vil arbejde.