Gå til hovedindhold

Vederlagsfri fysioterapi - primært holdtræning

Spørgsmål

Helt præcis hvad betyder: En ny aftale mellem Danske Fysioterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn om økonomien i vederlagsfri fysioterapi fjerner risikoen for en forestående honorarnedsættelse og giver mere kontrol over økonomien fremover. Aftalen sikrer desuden, at holdtræning bliver den primære behandlingsform for patienter med progressive lidelser.

For mig som træner styrketræning 4 gange ugentligt for at holde sclerosen stangen, og går til behandling 2 gange ugentligt vederlagsfrit hos min fysioterapeut for at af hjælpe skævvridning, når jeg pga sclerose kompenserer for et dårligt venstre ben, og myoser som fremkommer pga. kompentation. Jeg ved efter 16 år med sygdommen, at de to ting træning/fys gør at jeg kan leve et nogenlunde tåleligt liv. Betyder den nye aftale at jeg skal blive hurtigere synligt syg eller?

Helt konkret kan jeg gå omkring 100 m, alt over det bruger jeg krykke, kørestol, indkøbsvogn og kan derved gå gennem eksempelvis et lille supermarked. Hjemme bruger jeg en stol med hjul, når jeg laver mad, og har en badestol når jeg bader.
Er der virkeligt ikke noget at gøre i dette tilfælde?
 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang