Gå til hovedindhold

Vejledning i kosttilskud

Spørgsmål
Jeg har brug for hjælp til at afdække mit behov for kosttilskud. Jeg fik konstateret primær progressiv sclerose i 2010, men har sandsynligvis haft sygdommen i 10 år.
Jeg omlagde herefter mit liv, i det omfang jeg kunne mærke, gjorde mig godt. Kosten, arbejdsmæssigt - fik en fleksordning, og jeg indrettede motionsrum hjemme med cykel og crosstrainer.

Jeg spiser anbefalet sclerosekost - dog tillader jeg også mig selv at afvige fra tid til anden. Jeg læste foreningens anbefalinger med hensyn til kosttilskud.
Og jeg tager p.t.: C-vitamin fra Solaray, Mega B Stress også fra Solaray, kæmpenatlysolie, ren Bio-selen, Spektro 2 multi-vita-min også fra Solaray, Cal-Mag 1:1 citrat med D-vitamin også fra Solaray, All omega 3-6-9 fra Solaray, 2 spsk. Nutridan Strong omega 3 olie dagligt + en 75 mg hjertemagnyl og så bliver jeg desuden injekteret med B-12.

Jeg har det ellers godt - arbejder 3 dage om ugen - passer min træning - og har noget gangbesvær, men ellers ingen problemer i forhold til sclerosen. Jeg har uden held forsøgt at få en udmelding med hensyn til mit kosttilskud. Jeg føler, at jeg tager meget, og min vægt stiger løbende, uden at jeg ændrer mine spisevaner,  det eneste, jeg kan få øje på er mit indtag af kosttilskud.
Jeg vil meget nødig til at skulle kæmpe både mod vægten og min sclerose.

Hvad mener du?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang