Gå til hovedindhold

Ventetids indflydelse

Spørgsmål

Ofte læser man om vigtigheden af hurtig udredning og behandling, for at hæmme sygdommens forløb.

Jeg har igennem ca. 8 år haft 6 sygdomsperioder med især føleforstyrrelse, ekstrem træthed og forringet gangfunktion. Har i løbet af de 8 år været hos neurolog 2 gange, men er ikke blevet sendt videre i systemet. Man fandt ud af at mit b-12-niveau var meget lavt, hvorfor jeg kom i behandling med injektioner af b-12.

Sygdomsperioderne har været korte, det vil sige at de hver gang har varet ca. 2-3 uger.

Jeg har dog siden sidst i august haft det rigtig skidt. Min gangfunktion er blevet betydelig dårligere, jeg har store balanceproblemer, oplever svimmelhed, føleforstyrrelser og ekstrem træthed.

Jeg starter så igen med at henvende mig hos egen læge, hvilket fører til en henvisning til neurolog, som denne gang henviser mig videre til en skleroseklinik. Men ak, her kan jeg først få en tid sidst i november, hvorfor jeg vælger at blive omsvisiteret til et andet sygehus Vejle.

Min egen læge er fantastisk, da hun lover at ringe og rykke for en tid, hvis jeg ikke er indkaldt inden 2 uger. Mine symptomer er i hele perioden blevet forværret. Egen læge og neurolog har fundet meget overaktive reflekser, og jeg kan desuden ikke bestå de forskellige "opgaver" ved balance og gang. Jeg bliver derfor sygemeldt.

Jeg synes at ventetiden påvirker både socialt, arbejdsmæssigt, sygdomsmæssigt og den betyder desuden at livskvaliteten for min familie og jeg selv bliver forringet.

Hvorfor er det, at der skal gå så lang tid? Vil de fysiske skader være vedvarende på grund af den lange ventetid, eller kan jeg forvente, at symptomerne brænder ud?

Jeg har jo slet ikke diagnosen endnu, men både neurolog og egen læge taler om mistanke til DS.

Jeg er ved at være psykisk slidt ned - er selvfølgelig bange for, at skaderne skal blive forværret eller blivende. Forsøger at holde mig fysisk aktiv, med gang - går en mindre tur hver dag, men helst efter mørkets frembrud, da jeg føler at folk kigger på mig som om jeg er fuld eller påvirket på anden måde.

Udover det jeg allerede har beskrevet, føler jeg store spændinger i låret - kan det skyldes mit forsøg på at gå "pænt"?

Hvis og når man er inden i systemet, vil man så kunne forvente, at der hurtigere sættes ind for at bremse sygdomsaktiviteten?

Jeg har brugt kiropraktor i perioden, da jeg har meget ondt i nakke, i mellem skulderbladende og lænd. Tænkte at dette var en god løsning, da jeg formoder at spændingerne opstår på baggrund af den ændrede gang. Er det en løsning i vil anbefale?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang