Gå til hovedindhold

Vil det skade mig at flytte pensionsselskab når der ikke afgives helbredsoplysninger

Spørgsmål

Jeg er på avonex og min sygdom er meget fredelig, hvilket betyder at jeg godt kan arbejde på fuld tid. Jeg har fået stillet diagnosen sclerose for ca. 3-4 år siden. Min arbejdsgiver ved ikke noget om sygdommen og skal ikke vide noget, før jeg bliver klar til at fortælle det.

I forbindelse med kommunalreformen skal min arbejdsgiver pr. 1. april indbetale min pension til STK pension og ikke mere til min nuværende pensionskasse PKA. HK har oplyst mig, at jeg ikke skal afgive helbredsoplysninger til pensionskassen, hvilket betyder, at jeg bliver flyttet direkte over til STK pension og min arbejdsgiver skal indbetale til en hel ny pensionsordning.

Jeg bliver nu i tvivl om den her nye pensionsordning, for hvis nu jeg for brug for den, hvad vil det så betyde for mig, at jeg ikke har oplyst STK pension, at jeg har en sygdom - også selvom jeg ikke skal afgive helbredsoplysninger? Kan det skade mig/vil jeg få et problem?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang