Gå til hovedindhold

Vitamin D ved manglende sol

Spørgsmål
Mit spørgsmål handler om vitamin D.

Jeg er i den situation, at jeg trænger til lidt mere vitamin, da jeg, på grund af allergi, aldrig spist fisk og herudover får jeg heller ikke nok sol.

Jeg vil gerne tage lidt mere vitamin D end den almindlige , som er meget lav i forhold til vitamin D-anbefalinger i andre lande.

Jeg fik diagnosen i oktober men hver gang jeg spørger nogen om indtagelse af vitamin D, siger de, at jeg skal spørge andre læger. Min egen læge siger at jeg skal ringer til neurologen. Sklerosesygplejerskerne siger at jeg skal spørge lægen og neurologen siger at han kan ikke give nogen anbefalinger, fordi de har ikke haft undersøgelser med vitamin D i Danmark.

Jeg vil bare gerne finde ud, hvor stor en dosis Vitamin D skal være, før den er farlig? Den største dosis jeg kan købe på apoteket er 35 mikrogram eller 1200iu. Synes du at det er farligt for mig, hvis jeg tager op til 3000 eller 4000iu af vitamin D om dagen? Eller er der lavet nogle undersøgelser i Danmark, angående brugen af vitamin D, der kan belyse det nærmere?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang