Gå til hovedindhold

Vitaminer

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose i 16 år men er først blevet rigtig syg sidste sommer, hvor jeg fik 2 alvorlige attakker som jeg stadig døjer med. Jeg har nu fået Tysabri i 9 måneder.

Jeg har pjækket lidt med hensyn til vitaminer, men er klar over at jeg skal til at i gang med dem igen, nu da det er blevet efterår. Sidste efterår og vinter tog jeg følgende:

1 stk. Omnimin, 2 stk. EPA-GLA+, 1 stk D-sun, 1 stk multi B, 1 stk magnesium 300 mg, 1 stk calcium og 1 stk. selen.

Det er 8 piller i alt og jeg må indrømme at jeg har det rigtigt dårligt med at sluge alle de piller - jeg føler at jeg kan smage dem flere timer efter indtagelsen (selen er den værste!).

I sommer tog jeg noget bio-strath i dråbe-form - kan du anbefale det, eller kan jeg på anden måde begrænse vitaminindtaget?

Jeg har faktisk ikke været syg med infektioner m.v. det sidste år, udover at være forkølet.

Jeg er delvist på MS-kost - uden dog at være fanatisk. Jeg spiser næsten ingen sukker, meget lidt kød, bruger fedfattige mælkeprodukter og bruger kun gode vetabilske olier. Jeg spiser desuden meget fisk, frugt, grønt, nødder og kun rugbrød eller groft brød.

Jeg føler hermed at jeg lever sundt, men kan du hjælpe mig i forhold til mit vitaminindtag?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang