Gå til hovedindhold

Vitaminer, som for eksempel A-vitamin

Spørgsmål
Jeg er ny med sclerose og har, med stor interesse, læst alle spørgsmål og svar vedrørende kosttilskud og ekstra vitaminer.

Jeg har i flere år taget 5 ml. Møllers tran hver morgen og suppleret med 2 Uni Kalk med D vitamin. Herudover har jeg ikke taget vitaminpiller.

Jeg kan nu læse mig frem, til at sclerosepatienter har stor gavn af ekstra B og D vitaminer, samt at det anbefales at tage et multimineralprodukt. Jeg har dog også læst mig frem til, at det ikke umiddelbart er en god ide at tage både levertran og vitaminpille, idet man så får for meget A vitamin.

Nå, men nu til mine spørgsmål:

Jeg har, på baggrund af ovenstående, valgt at undlade levertranen og så i stedet tage følgende, som du skriver skulle være godt ifølge en norsk undersøgelse:

EPA/GLA 2-3 kapsler, Omnimin 2 stk., Calcium + D vitamin. 2 stk, 200-300 mg. GLA.

Med hensyn til de 200-300 mg GLA, er der så et bestemt mærke som du kan anbefale? Hvad er forskellen på Omnimin og Omnix? Vil det, for mig, være bedre at tage Omnix?

For at du kan svare bedst, skal jeg måske lige fortælle, at jeg lider af diabetes type 2 og tager følgende medicin; Orabet, Glimepirid og Simvastatin. Kolesterolsænkende Hjertemagnyl, Policosanolcomplex.

Er der noget med, at der ikke er K vitamin i Omnix og at den derfor er bedre at tage, frem for Omnimin, når jeg nu får kolesterolsænkende samt hjertemagnyl?

Jeg har også hørt, at det kun må være i en kort begrænset periode, man må tage 2 piller dagligt, hvorefter man skal gå ned til 1 pille dagligt.

Jeg vil jo så gerne, gøre det så godt som muligt for min krop, men jeg er også så bange for at få taget for meget eller få taget noget forkert, i forhold til det medicin som jeg tager.Jeg synes at det er en jungle at finde rundt i.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang