Gå til hovedindhold

Yoga

Spørgsmål
Kan nogle af symptomerne ved MS hænge sammen med utilstrækkelig blodtilførsel til hjernen?
Jeg spørger, fordi jeg stort set har fjernet trætheden ved at udføre omvendte yogaøvelser (f.eks. skulder og hovedstand), så jeg sammenlagt har hovedet nedad 1/2 time dagligt. Jeg kan også fjerne en opstået træthed ved at lave yoga i stedet for at lægge mig. Jeg er både let i benene og ikke det mindste træt efter 1 1/2 times (ofte hård) yoga.

Lægen Birgitta Brunes skriver i bogen "Slørede signaler" at mange af hendes MS patienter har relativt lavt blodtryk. Jeg har selv et ret lavt blodtryk, hvilket jeg betegner som et sundhedstegn. Men det kan omvendt også være årsag til for lille blodtilførsel til hjernen, som jeg så afhjælper ved disse yogaøvelser. I hele CCSVI debatten, spekulere jeg på, om det hele faktisk skyldes for lille blodtilførsel til hjernen og ikke en forstoppet halsvene?

Jeg er ikke den eneste med MS, som har positiv effekt af yoga, så jeg kunne godt tænke mig at der blev set på det, som led i symptombehandlingen ved MS. Det er billigt og har ingen bivirkninger.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang