Gå til hovedindhold

Vil du være med i vores akupunkturprojekt?

15. december 2016
Kort fortalt

Scleroseforeningen igangsætter i januar 2017 et forskningsprojekt, der skal undersøge effekten af akupunktur på mennesker med multipel sclerose. Vil du være med?

Thumbnail

”I andre sygdomme har det vist sig, at akupunktur kan nedsætte niveauet af inflammation i kroppen, men indenfor sclerose ved vi meget lidt”, siger projektets ansvarlige leder cand.scien.san Kirsten Hanehøj.

Kan akupunktur hæmme inflammation?

Scleroseforeningen vil derfor med dette projekt kigge dybere og undersøge to ting: 1) om man kan måle effekten af akupunktur på nogle inflammationsparametre i blodet, og 2) er der en sammenhæng mellem de målte ændringer i blodet og patienternes egne oplevelser af symptom-lindring.

”Håbet er, at projektet kan bygge bro mellem konventionel medicin og akupunktur som alternativ behandling ved at kombinere objektive måleparametre i blodet med subjektive patientoplevelser. Formålet er derigennem at skabe en platform for bedre dialog om akupunktur mellem behandlere, patienter og forskere”, forklarer Kirsten Hanehøj.

Scleroseforeningen har fået en forskningsbevilling fra Sundhedsstyrelsen til at undersøge disse spørgsmål, og igangsætter projektet i januar 2017.

Hvem kan deltage?

Der skal bruges en gruppe på 60 sclerosepatienter, hvoraf de 40 vil modtage et individuelt tilpasset akupunkturforløb over 1-2 måneder med ca. 10-12 behandlinger. De resterende 20 patienter vil fungere som en kontrolgruppe, der efterfølgende tilbydes 5 akupunkturbehandlinger som tak for deltagelse.
Før under og efter behandlingsforløbet rapporterer deltagerne via spørgeskemaer deres oplevelser af behandlingens virkning på symptomer, og afgiver blodprøver til undersøgelse af inflammation.

 

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.