Gå til hovedindhold

Handicappris til stor menneskekender

Knud Erik Aagaard fik i dag Holstebro Handicappris 2013. Som frivillig underviser og ophavsmand bag store indsamlinger og vidensarrangementer på handicapområdet har han skabt positiv fokus på handicappedes vilkår.

Knud Erik Aagaard i byrådssalen lige efter modtagelsen af handicapprisen 2013.

Der lød mange rosende ord og klapsalver i byrådssalen, da årets prismodtager fik anerkendelse for sin indsats på handicapområdet gennem de sidste syv-otte år. Knud Erik Aagaards netværk og kontaktflade er stor - ikke mindst gennem en plads i Holstebro Handicapråd og via arbejdet i Scleroseforeningens Lokalafdeling Nordvestjylland.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget Anne Lise Holst Jensen overrækker handicapprisen til Knud Erik Aagaard.

Knud Eriks personlige engagement og frivillige arbejde gør ikke blot en stor forskel for handicappede medborgere, men for lokalsamfundet som sådan, sagde Anne Lise Holst Jensen, der som formand for Social- og Sundhedsudvalget overrakte prisen til Knud Erik Aagaard.

- Du har en positiv tilgang, du ser løsningsmuligheder og tænker nyt. Derudover har du en høj etik og en misundelsesværdig menneskekundskab. Og så er du en rollemodel for mennesker med kroniske lidelser, lød en del af begrundelsen fra Anne Lise Holst Jensen.                                                                              

Hun var også var imponeret over, at prismodtageren finder tid og kræfter til på frivillig basis at undervise ergoterapeutstuderende på VIA University College om sclerose.

- Det er helt overvældende, at jeg har fået den her pris. Jeg synes kun, jeg har gjort det, jeg skulle, siger en glad prismodtager, der selv fik konstateret sclerose i 2002.- Dengang tænkte jeg; der er andre som er hårdere ramt end mig, og sygdommen skal ikke få mig nu. Så jeg strittede imod, trænede og holdt mig aktiv på handicapområdet. Men altid med hjælp fra andre. For det går ikke, hvis man skal klare det hele selv, siger Knud Erik. I sin takketale fremhævede han netop de mennesker, der både har bakket op på handicapområdet – og hjulpet ham personligt i hans indsats for handicappedes vilkår. Prismodtagerens opmærksomhed og indsats for lige muligheder, tilgængelighed og tilbud om hjælpemidler understreger, at ildsjæle og frivilligt arbejde er en stor ressource i lokalsamfundet. - Du er en aktiv medborger, som bidrager til at udvikle og styrke fællesskabet i kommunen, hvilket er et stort aktiv. Det skal vi sammen værne om, værdsætte og i fremtiden bygge videre på, afsluttede Anne Lise Holst Jensen.

Holstebro Handicappris 2013 består af et diplom og en skulptur udarbejdet af Paul M. Cederdorff.