Gå til hovedindhold

Husstandsindsamling 2017

Så meget fik nordvestjyderne ud af at stå op for hinanden

 

Af Knud Erik Aagaard Kristensen, Frivillig i Scleroseforeningen

Endnu engang viste nordvestjyderne solidaritet overfor hinanden, da de gik ud med indsamlingsbøsserne søndag den 10. september. Der var ikke helt så mange indsamlere, og det indsamlede beløb var ikke så stort, som i 2016, men der er kun grund til tilfredshed og til at sige en stor tak til de frivillige, der på en eller anden måde bidrog med deres indsats.

I 2016 blev der indsamlet cirka 160.000 kroner i Nordvestjylland mod cirka 91.000 kroner i 2017, men det skal ses i lyset af, at der var færre indsamlere, og at der, hos nogle, kan spores en utilfredshed med, at der er mange, der beder om penge til velgørenhed. Det skal dog understreges, at indsamlerne blev mødt med smil, venlighed og taknemmelighed for deres indsats de allerfleste steder.

De 91.000 kroner fordeler sig således mellem de nordvestjyske kommuner:

                                            Holstebro Kommune:                       41.565 kroner

                                            Struer Kommune:                            23.919 kroner

                                            Lemvig Kommune                            10.242  kroner

                                            Mobilepay og sms ca. 20%              15.145  kroner

 

                                            I alt ca.                                               90.871 kroner

 

En indsamler kunne fortælle, at hun på sin tur kom forbi et sted, hvor der var fødselsdagsfest, og der tog fødselaren sagen i egen hånd og blev på den måde uorganiseret indsamler. Vedkommende snuppede indsamlingsbøssen og gik rundt til hele selskabet, der ”spyttede pænt i bøssen”.

Et andet sted, hvor der også var fest, fik indsamleren tilbudt de tomme flasker, men de blev nu ikke omsat til kontanter.

I Region Hovedstaden og Region Midtjylland blev der i 2016 indsamlet i alt 3,6 millioner kroner mod 2,6 millioner kroner i 2017, men selvom der må konstateres en tilbagegang, er der stor tilfredshed med årets resultat i Gigtforeningen og Scleroseforeningen, hvorfra det oplyses, at der kommer en ny husstandsindsamling til forskning i gigt og Sclerose 2018.