Gå til hovedindhold

Novel enabling infrastructure for outcomes monitoring: dynamic remote performance capture to assess disability in progressive multiple sclerosis

Kort fortalt

Land: Storbritannien
Hovedforsker: Paul Matthews, M.D., Ph.D.
Institution: Imperial College London
Tildelt beløb: €74.995

Beskrivelse af projektet
Udviklingen af ny medicin til progressiv sclerose er vanskelig, delvist fordi , måden man måler graden af handicap på ikke tager hensyn til de mindre ændringer, der kan have betydning for en person med sclerose. Mennesker med sclerose vil bemærke ændringer af deres symptomer fra dag til dag, og disse kan være svære at registrere i enkelte, periodevise tests, som bliver udført som en del af et besøg på en klinik. Små aktivitetsmålere, også kaldet aktigrafer, gør det muligt at følge, gemme, og downloade aktivitet på en computer og er en teknologitype, som måske kan afhjælpe dette problem.  Holdet her ønsker at udføre en pilotundersøgelse for at finde ud af, om aktigrafer kan bruges til at registrere graden af handicap hos mennesker med progressiv sclerose. Hvis enhederne kan tilpasses mennesker med sclerose, vil læger og forskere blive i stand til at forstå, hvordan patienterne klarer sig i hjemmet, på arbejdet og i samfundet og på den måde få et mere retvisende og detaljeret billede af, hvordan behandlingen virker.

Hvad betyder dette for mennesker, der lever med progressiv sclerose?
Hvis man kan få oplysninger om symptomer og handicapudvikling, når de sker, kan det være en hjælp i forhold til at bestemme effektiviteten af behandlingsformer, der er blevet udviklet til at stoppe udviklingen af sclerose.