Gå til hovedindhold

Én nøglering blev til tusind

12. december 2016
Kort fortalt

Under holdnavnet ”De to små på tur” har Stine Nørgaard Hansen og Mie Hewalo deltaget i Scleroseforeningens første Byttelyst-projekt. De gjorde det blandt andet for Stines mor, der lever med sclerose.

Thumbnail


Tekst: Ninett Rohde

I et hus i Odense møder Byttelyst Stine Nørgaard Hansen, der har deltaget i Scleroseforeningens indsamlingsprojekt Byttelyst sammen med sin bedste veninde Mie Hewalo. I huset møder vi også Stines mor, der er grunden til, at hun har engageret sig i projektet. 

”Min mor og to i hendes familie har sclerose. Jeg synes ikke, der er fokus nok på sygdommen, og nu var der endelig et projekt, hvor jeg kunne gøre noget. Så det ville jeg prøve,” siger Stine.

Stine henvendte sig i en butik, hun kender, og spurgte, om de ikke havde noget, de ville bytte væk. Det viste sig, at de i den lille butik selv havde familiemedlemmer med sclerose, så de byttede gladelig nøgleringen for et bord, en bakke og tre lamper. 

Folk har været villige til at give

Men Stine og Mie er endt med noget endnu mere interessant. For selvom de startede med én nøglering, som de skulle af med, så er de endt med at være i besiddelse af over 1000 nøgleringe.

”Der var en i Odense, der havde kontaktet Casper, der står bag projektet. Manden havde spurgt, om der var nogle Byttelyst-hold i Odense, for så havde han en nøgleringssamling fra sin farmor, som han gerne ville donere,” fortæller Stine.

Så ved ren donation står Stine og Mie nu også med mere end 1000 nøgleringe. Historien om nøgleringene tydeliggør også Stines generelle oplevelse i Byttelyst. 

”Det har været overraskende, hvor villige folk har været til at bytte eller give noget til projektet. Det har også været hyggeligt at snakke med dem, der donerede, og høre, hvorfor de gjorde det,” fortæller Stine.

Men selvom de er endt med at tusinddoble deres startpunkt og mere til, så vil Stine gøre det endnu bedre næste år:

”Den her gang tænkte vi; ”det kommer”, så vi har ikke fået forberedt os ordentligt. Næste år skal vi lægge mere arbejde i det.”

Gå og ind byd med på byttelyst.qxl.dk

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.