Gå til hovedindhold

”Hjælperne er simpelthen så fantastiske”

11. januar 2016
Kort fortalt
Det er syv år siden, Conny Rasmussen og hendes mand Ib første gang tog ud at rejse med Scleroseforeningen. I alt fem ture har de fået med i bagagen.
Thumbnail ”Det fungerer bare,” siger Conny Rasmussen. ”Når man selv arrangerer en tur, ved man aldrig med sikkerhed, om stedet er handicapvenligt. Også selvom de siger det. Men med Scleroseforeningen er der styr på det. Faciliteterne er i orden. Der er de håndtag, der skal være, skammel ved toilettet og så videre”. I alt fem ture har Conny og hendes mand Ib været på med Scleroseforeningen. Hver gang til en ny destination. I år har de været i Holland sammen med 36 andre inklusiv ti hjælpere. ”Vi er blevet så glade for det, og hjælperne er simpelthen så fantastiske. Det er også nogle gode steder, turene går hen, så det er bestemt ikke sidste gang, vi skal af sted”.

Ægtemand på egen hånd

Ib har altid en dag, hvor han kan gøre, som han vil. Det er noget, de har aftalt hjemmefra. ”Han kan godt lide at spadsere eller cykle. Så spørger han rejselederen, om der er en, der kan tage sig af mig, den dag han er ude,” fortæller Conny. Indtil videre har de været i Berlin, Budapest, Harzen, Rhinen og sidst i Holland. Første gang de tog af sted med Foreningen var for syv år siden. ”Jeg kan huske, at jeg var lidt spændt på at se, hvad Ib syntes om at komme med. For han er jo ikke syg. Men han nyder det i fulde drag og synes, ligesom mig, at det er nogle helt fantastiske ture. Og så giver han også lige et nap med i forhold til det praktiske,” griner Conny.  

Følger hinanden

Conny fik stillet diagnosen i 1994. Hun kan ikke selv køre sin kørestol, men hun kan godt klare at gå nogle skridt.  Når de tager ud, er det for at se nye steder og møde nye mennesker, for ’engang i mellem skal der ske noget’, mener Conny, som bor på Ærø. Og efterhånden er det ikke kun nye ansigter, der møder dem på turene med Scleroseforeningen. ”Vi har faktisk været så heldige at møde mange af de samme mennesker, og det er virkelig dejligt at se dem igen og høre, hvordan de har det”. 
Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.