Gå til hovedindhold

18 mennesker med sclerose portrætteres i ny bog

6. juni 2013
Kort fortalt
Bogen er gratis – se her hvordan, du bestiller den eller læser den online.

Hvordan bliver mit liv nu? Det er et af de store spørgsmål, der melder sig hos de godt 700 danskere, der hvert år får konstateret sclerose – eller mutipel sclerose (MS). Der findes allerede en overflod af faktuel information om sclerose, men det er ofte personlige råd fra andre, der lever med sygdommen, man har brug for, når man skal finde energi til de nye livsvilkår.

Derfor lanceres den nye portrætbog, ”Passion”, som er skrevet af 18 mænd og kvinder med MS til andre, der skal leve med sygdommen. Beskeden ”du har sclerose” giver ofte frygt for fremtiden og en følelse af at være alene. 46-årige Henrik Wessmann fra København har selv oplevet frustrationerne ved at blive ramt af MS. Men i dag lever han sit liv med sygdommen med energi og passion. Henrik Wessmann er selv nået dertil ved at fokusere på det positive i livet og ved at tale med andre med MS. Derfor besluttede han sig for at udgive portrætbogen ’Passion’, der skal inspirere mennesker med MS til at finde frem til det positive i livet med MS.

”Jeg har kaldt bogen ”Passion”, fordi den i bund og grund handler om den passion, som gør livet værd at leve. Dét, som giver inspiration og energi i hverdagen. Det kan være alt fra en person, en hobby, et sted, eller en ting. Det vigtige er at finde frem til det, der betyder noget særligt for en,” siger Henrik Wessmann.

Passion – om MS, af MS’ere og for MS’ere

Henrik Wessmann fik selv konstateret sclerose i 2009, og da han et par år senere måtte opgive sit job som IT-chef, fik han ideen til at udvikle en bog med personlige portrætter af mennesker med MS.

”For mig handlede det om at lave en bog om MS, af MS’ere og for MS’ere. Det skulle være en bog med personlige, positive og inspirerende fortællinger om livet med sclerose. De medvirkende har selv skrevet teksten til deres portrætter, og det gør det mere personligt, autentisk og ægte,” fortæller Henrik Wessmann.

Resultatet er 18 danskeres meget forskellige fortællinger om den passion, der giver dem inspiration og energi til et godt liv med MS. Henrik Wessmanns passion er fotografi, og han har taget de portrætbilleder, der supplerer fortællingerne i bogen.

Et anderledes projekt

Portrætbogen er blevet en realitet ved hjælp af et sponsorat fra Biogen Idec, som er en af verdens førende virksomheder inden for behandlingen af MS.

”Der findes meget god information om sclerose. Det er ofte faktuel information om sygdommen og dens udvikling. Derfor blev vi begejstrede, da vi hørte om projektet ”Passion”.

Det er en anderledes og meget inspirerende bog, og vi tror på, at den vil gøre en positiv forskel for de mange mennesker, der hvert år får sclerose og deres familier,” siger Janne Harder, adm. direktør for Biogen Idec Danmark .

Portrætbogen er gratis og vil kunne findes på skleroseklinikkerne rundt om i landet, som e-book på www.multipelsklerose.dk – og bogen kan også bestilles via ms@biogenidec.com.

Du kan også læse bogen online

Klik her og læs bogen (åbner i et nyt vindue) .

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.