Gå til hovedindhold

Anne sender grønne læber

11. april 2013
Kort fortalt
Anne Bredahl er med til at sende grønne læber ud i Danmark for at støtte forskning i sclerose.

Af Kitt Kragelund

For halvandet år siden fik Anne Bredahl fra Århus diagnosen sclerose. I forårets ”Kys sclerose farvel”-kampagne er hun med til at sprede budskabet om at støtte forskning i sygdommen.

”Det har været en grænseoverskridende beslutning at være med i en kampagne video, hvor hele jeg skulle ud til andre, men jeg vil gerne være med til at samle penge ind til forskningen i sclerose,” fortæller hun.

Et helt forkert billede

Inden hun blev syg, havde Anne fordomme om andre i flexjob og på førtidspension.

”Før tænkte jeg nogle gange, at andre var dovne og gemte sig bag en sygdom. Hvor er det pinligt, at jeg tænkte sådan. Jeg har ændret min opfattelse fuldstændig – der er ingen, der har lyst til denne forfærdelige sygdom,” fortæller hun.

Anne kalder sig selv for ”åben-syg”. Det er nemmere for hende at forklare træthed og kognitive problemer, hvis hun ikke gemmer sin sygdom. Hun er en ivrig blogger, hvor hun blandt andet fortæller om livet med sclerose.

”Det billede, mange har, af folk med sclerose er helt forkert. Hvis man vil have fordommene ændret, må man starte med sig selv. Selvfølgelig skal man deltage. Det er meget vigtigt at fortælle, hvor stor en sorg det er at blive syg.”

En kvart mor

På grund af sclerosen har Anne fået kognitive problemer. Som journalist fungerede hun ikke med svær træthed og vanskeligheder ved at skrive og formulere sig.

”Jeg har været sygemeldt i to år. Det gør så ondt indeni, at jeg ikke kan få mit drømmejob. Endnu værre er det, at jeg føler mig som en kvart mor for min søn, fordi der er så meget, han går glip af, og jeg ikke kan være med til. Denne sygdom har ødelagt så meget, og jeg sørger stadig over tabene,” forklarer hun.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.