Gå til hovedindhold

Arkitekter dyster om tilgængelighed

23. september 2013
Kort fortalt
Danske arkitekter sætter nu fokus på god tilgængelighed med en konkurrence udskrevet blandt Akademisk Arkitektforenings 7.000 medlemmer.

Arkitektkonkurrencen er udskrevet på baggrund af følgende konstatering:
”Niveaufri indgang til bygninger er en helt grundlæggende forudsætning for, at samfundet kan udvikle sig i en mere ligeværdig retning ved at mennesker med fysiske funktionsnedsættelser opnår samme muligheder som alle andre mennesker i samfundet.”
 

Vejret en udfordring

Konkurrencen går ud på at designe fremtidens tilgængelige indgange til bygninger. Arkitektforeningen har formuleret opgaven således:
”Vis med dit forslag, hvordan man kan lave en niveaufri indgang til bygninger, som samtidig tager højde for, at nedbør ikke må trænge ind i bygningen, og at indgangene skal isolere effektivt mod varme og kulde.”
Og netop det stigende behov for at sikre bygninger mod oversvømmelser og det øgede fokus på bæredygtighed og energiforbrug betyder store udfordringer, når det skal etableres indgange uden trapper eller andre forhindringer f. eks. for folk i kørestole. Derfor er der brug for nytænkning med innovative, kreative og funktionelle ideer.
I sidste uge kunne arkitekterne deltage i et inspirationsarrangement i Handicaporganisationernes Hus i Taastrup, og konkurrencen løber frem til 24. oktober.
 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.