Gå til hovedindhold

Del din historie og vær med til at nedbryde fordomme

15. august 2013
Kort fortalt
Til ny kampagne efterlyser Socialstyrelsen historier fra folk, der lever livet fuldt ud – også med et handicap.

Positive, livsbekræftende og overraskende historier om personer med handicap er omdrejningspunktet for kampagnen ”Det er ikke et handicap”.

Kampagnen løber af stablen den 23. september, men allerede fra den 15. august vil kampagnens facebookside være åben, så danskere over hele landet kan fortælle deres egen eller andres historie om at leve livet fuldt ud - også med et handicap.

”Vi vil gerne opfordre personer med handicap, fysiske såvel som psykiske, til at gå ind på kampagnens facebookside og fortælle om de mange positive, livsbekræftende og måske også overraskende historier om at leve livet fuldt ud, også med et handicap. Desuden vil vi meget gerne høre historier om samspil og samarbejde mellem personer med og uden handicap,” siger Steffen Bohni fra Socialstyrelsen.

Kampagnebil turnerer landet rundt

Fra den 23. september kører en kampagnebil rundt i Danmark for at indsamle historier om folk, der udlever sine drømme, gør en forskel trods et handicap eller historier om folk, der har bidraget til, at personer med handicap kan nyde samme rettigheder som alle andre. Historierne samles på Facebook.

Det er Socialstyrelsen, der står bag den nye kampagne, som skal nedbryde fordomme om handicap. Kampagnen er udviklet på baggrund af FN's Handicapkonvention.

Målet for kampagnen er at opnå øget bevidsthed i befolkningen om evner og bidrag fra personer med handicap. Desuden skal der sættes fokus på, at personer med handicap har nøjagtig samme rettigheder som alle andre. Historierne, som indsamles til kampagnen ”Det er ikke et handicap”, skal også være med til at skabe en holdningsændring, så den brede befolkning får en mere anerkendende, fordomsfri og åben tilgang til personer med handicap.

Læs mere og del din historie på Facebook
 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.