Gå til hovedindhold

Den nervøse jordomsejler

2. juni 2014
Kort fortalt
38-årige Tine Perlt tager med på cirka to af Oceans Of Hopes fantastiske rejse i 17 måneder jorden rundt. Når man spørger hende, om hun er nervøs, svarer hun prompte: ”Meget”.
Thumbnail

12 danskere med sclerose sejler med, når sejlbåden Oceans of Hope i næsten halvandet år sejler jorden rundt med sclerosepatienter som besætning. En af dem er Tine Perlt fra Falster. Og hun er ikke bange for at indrømme, at hun med udsigten til otte uger på båden ikke rigtig ved, hvilken opgave hun går ind til – men hun ved, at hun vil blive udfordret til sin grænse.

”Jeg har haft sclerose i 12 år, og havde efterhånden mistet troen på mig selv – nu bliver min fysik virkelig udfordret. Det gør mig nervøs, men jeg håber, at jordomrejsen kan være med til at give mig tilliden til mig selv og min fysik tilbage,” siger Tine Perlt.

Den krævende jordomrejse henvender sig ifølge hjemmesiden til sclerosepatienter, der har en vis sejlerfaring. Men det havde Tine Perlt ikke, da hun meldte sig til turen.

”Jeg gik efter eventyret. Og efter udfordringen. Jeg havde aldrig sejlet før og havde naturligvis aldrig forestillet mig, at det kunne være muligt for mig at være med til at sejle jorden rundt. Derfor har Oceans of Hope stor betydning for mig,” siger Tine Perlt, der måtte i gang med at få noget sejlerfaring inden afgangen fra Amaliehaven i Københavns Havn den 15. juni. Hun sejler nu i Sejlklubben Køge Bugt.

”Det har været en god oplevelse at begynde at sejle i en sejlklub. Ud over at det har skaffet mig færdigheder til turen, så har jeg fået en helt ny vennekreds,” siger Tine Perlt.

Første havn for Tine Perlt og resten af besætningen på Oceans of Hope efter afgangen fra næste søndag er Kiel i Tyskland. Derefter går turen over Portsmouth i England, La Rochelle i Frankrig og Lissabon i Portugal inden Oceans of Hope sætter over Atlanten til Boston. Det er stadig muligt for sclerosepatienter at påmønstre sejlbåden i de europæiske havne.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.