Gå til hovedindhold

Den vederlagsfrie fysioterapi bliver ikke ændret

5. marts 2013
Kort fortalt
Et samråd mellem Folketingets sundhedsudvalg, Faaborg-Midtfyn Kommune og Danske Handicaporganisationer mundede ud i en positiv drøftelse om at udvikle ordningen med vederlagsfri fysioterapi.

Af Camilla Mulvad Svensson

 

Samrådet fandt sted fordi Faaborg-Midtfyn Kommune til Folketingets sundhedsudvalg foreslog, at kommunerne skal overtage hele ordningen med den vederlagsfrie fysioterapi. Derudover skulle kommunerne på baggrund af deres forskellige serviceniveauer kunne sætte loft på, hvor mange antal behandlinger en borger kunne modtage.

På samrådet skulle Faaborg-Midtfyn Kommune forklare deres forslag. Danske Handicaporganisationers (DH) formand, Stig Langvad, havde bedt om at få lov til at tale umiddelbart efter.

Med sig havde han omkring 500 patienthistorier, der skulle forklare, hvorfor den vederlagsfrie fysioterapi er vigtig for en del danskere. Ud af dem bidrog Scleroseforeningens medlemmer med ca. 475 af dem.

Efter samrådet mødtes Stig Langvad med repræsentanterne fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Ifølge DH var der mellem begge parter nu enighed om, at der er fremadrettet er behov for at udvikle ordningen inden for de eksisterende grundlæggende rammer.

Der var enighed om, at den vederlagsfrie fysioterapi også fremover skal være baseret på sundhedsfaglige vurderinger og borgernes frie valg af udbyder.

Kommunerne kan fremover spille en positiv rolle i forhold til udviklingen af den vederlagsfrie fysioterapi. Det kan ske i tættere sammenhæng med andre relevante kommunale tilbud, som fx øget dialog med læger og terapeuter.

Stig Langvad forventer nu mere arbejdsro omkring ordningen, så alle kræfterne i stedet bliver sat ind på at udvikle ordningen i fællesskab. På den måde vil borgerne og samfundet fremover få endnu mere kvalitet for pengene.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.