Gå til hovedindhold

Det tager tid at få ret

13. januar 2014
Kort fortalt
Ankestyrelsen har lavet en undersøgelse af kommunernes opfølgning på nævnets afgørelser i udvalgte ydelser på voksenområdet

Når Ankestyrelsen har afgjort, at en kommune ikke har ydet borgeren den hjælp og støtte, som vedkommende har krav på, sendes sagen tilbage til kommunen, som så skal ændre sin afgørelse. Men det kan godt tage tid, før borgeren får, hvad man er i sin gode ret til at få.
På baggrund af en forespørgselsdebat i Folketinget i februar 2013 iværksatte Ankestyrelsen en undersøgelse af, hvordan kommunerne efterlevede de sociale nævns afgørelser i 2012.

11 pct. venter mere end 3 mdr.


I 69 procent af tilfældene handlede kommunerne inden for en måned efter nævnets afgørelse. I 19 procent af tilfældene var sagsbehandlingstiden mellem 1 og 3 måneder, mens der gik mere end 3 måneder i 11 procent af sagerne. Undersøgelsen gælder kun sagsbehandlingstiden. Den siger ikke noget om indholdet af det, kommunerne iværksætter.
I Danske Handicaporganisationer vækker undersøgelsen bekymring. ”Mere end 3 måneders ventetid på noget, som man har krav på, er alt for længe. Der er tale om hjælp og støtte, der er helt essentiel for den enkelte borgers hverdag. Og så er det endda kun et begrænset område af serviceloven, som er undersøgt,” hedder det i en kommentar fra DH.
 

Læs undersøgelsen her

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.